Kookboek Echt Eten deel 2 - Jonathan Karpathios

Als Jon in Frankrijk

In het nieuwe kookboek Echt Eten 2 neemt Jonathan Karpathios je mee naar het Franse platteland. Daar waar hij zijn hoofd leegt en tegelijkertijd inspiratie opdoet voor zijn eigen restaurant. Ik ben een paar keer met hem meegegaan naar Frankrijk, om een reportage te maken over datgene waar Jonathan zo van houdt: eerlijk en puur eten als hij op vakantie is met zijn gezin. Producten van lokale boeren en boerenmarkten, uitgebreid koken en vooral genieten van het gezelschap van zijn familie en goede vrienden Sandra en Santi. Zij runnen een bijzondere ‘glamping’ Simply Canvas, in het zuidwesten van Frankrijk, inmiddels het favoriete vakantieadres van Jonathan. De manier waarop zij hun glamping runnen is uniek; ook zij gaan eerlijk met de natuur om en hebben het bijzondere permacultuur aangebracht op hun stuk grond. 

Het boek staat weer met geweldige recepten (probeer zijn ‘cafe beurre de paris” deze is goddelijk) en interessante, mooie quotes.

Ik vond het ontzettend bijzonder om weer mee te mogen werken aan dit deel. Met z’n allen naar Frankrijk, gegeten en gedronken, gelachen en gekookt, geluisterd en gepraat en vooral genoten van de bijzondere plek daar in dat stukje  Frankrijk.

Als je het kookboek wilt bestellen kan dat hier via de website van Jonathan of via bol.com

Meer weten over permacultuur en Sandra en Santi’s Simply Canvas? Check hun website hier

Kookboek Echt Eten deel 2 van Jonathan Karpathios

Kookboek Echt Eten deel 2 van Jonathan Karpathios

 

03Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 04Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 05Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 06Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios
EchtEtenDeel2-01407Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 08Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 09Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 11Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 12Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 13Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 14Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 15Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios 16Kookboek-Echt-Eten-Jonathan-Karpathios