Over Daphne

Leuk dat je mijn website bezoekt.
Fotografie heeft altijd iets bijzonders voor mij gehad. Op welke manier dat tot uiting kwam, had ik nog geen pasklaar antwoord voor. Dat ontwikkelde zich toen ik begon met mijn opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool in Amsterdam, inmiddels al 10 jaar geleden. Sociale fotografie, dat is het kenmerk: de mens en zijn omgeving staat centraal en ik fotografeer gebeurtenissen en omstandigheden die een zekere emotie teweegbrengen. Toen ik jaren geleden mijn eerste bruiloft ging fotograferen werd ik heel blij. Ik hou ervan om mensen te fotograferen in hun emotie en alles wat er op zo’n dag bij komt kijken. Een trouwdag is eigenlijk een stukje samenleving maar dan in het klein.
Ik vertel een verhaal met mijn foto’s. Op een directe, eerlijke, documentair journalistieke manier, af en toe met een rauw randje. Ik laat iedereen zijn wie hij is en laat de gebeurtenissen zonder mijn tussenkomst.

Op een bruiloft fotografeer ik niet anders dan op een andere opdracht. Daarom maak ik ook reportages van families, events; eigenlijk alles wat te maken heeft met mens en leven.

In 2016 ben ik met mijn gezin verhuisd van Amsterdam naar Bussum.

Organisaties waar ik trots lid van ben zijn Shootinq, Fearless Photographers en de Social Reporters.

Mijn fotowerk is gepubliceerd in diverse tijdschriften, boeken en kranten.

De positie van de kunstenaar is nederig. Hij is in feite een doorgeefluik.
-Piet Mondriaan-

 

 

 

ThePerfectWedding.nl

DuPho-logo-met-tagline-zwart copy

 

daphnevangroeningen

SaveSave